This site uses cookies to offer a better browsing experience. If you continue without changing cookie settings, you consent to this - but if you want, you can change it any time clicking on "gear wheel icon" at the bottom of this page.

Menu

Köss velünk együtt csodás párnahuzatokat!

Szerettel várunk Téged is egy virtuális közös kötésre! A Scheepjes fonalgyár idei első közös projektje során stílusos pihepuha párnahuzatot lehet kötni Carmen Jorissen a New Leaf Designs tervei alapján, sok-sok lelkes alkotóval együtt, egy időben. Arra bíztatunk Téged, hogy velünk együtt 2022 február 23-tól Te is kösd meg álmaid párnáit a csodás Scheepjes Metropolis fonallal!

 

 

Mit jelent az, hogy KAL? Mitől olyan nagyszerű?

 

A KAL (Knit-A-Long) rövidítés az "együtt  kötést" jelenti.  A Scheepjes fonalgyár kreatív csapata minden évben több közös horgolást/kötést is meghirdet, melynek során együtt, egy időben sok-sok lelkes alkotó a világ minden táján ugyanazt a pulóvert, sálat vagy takarót készíti a megadott színek, vagy saját elképzelése alapján. A készítéshez szükséges minta ezen idő alatt az internetről ingyen letölthető, a Facebookon, pedig egy hivatalos csoportban a megadott időtartamon belül segítő bejegyzések, videók, posztok jelennek meg. Ha valaki elakad kérdezhet, ha kedve tartja megoszthatja a képeit éppen alakuló alkotásáról. Egy szóval egy nagyszerű és lelkesítő közös projektről van szó!

 

Mit kell tudni erről a mostani közös párnahuzat kötésről?

 

A pihepuha vidám párnakötés neve "Sassenach KAL", melyet a tervező szerint az Outlander - Az idegen című regény és az azonos című sorozat ihlette. A történet két fő karaktere szerint az egyik párnahuzat minta a Jamie, a másik pedig Clair nevet kapta. A párnahuzatok mintáit és színválasztásait a skóciai nemzeti parkban töltött vakációja is inspirálta, a csodás táj, a gyógynövények és a természet színei.

A minta kihívást kedvelő kezdőknek is megfelel, a norvég kötés technikáját lehet vele elsajátítani. A tervező a hivatalos Scheepjes Facebook csoportban angolul fog segítséget nyújtani a minta elkészítéséhez, képekkel, részletes leírásokkal és videókkal. És természetesen a csoport több mint 110 000 tagja is ott áll mögöttünk, velünk együtt, egymásnak segíteni. :)

 

Mit kínál neked a Fonaltündér csapata?

 

 • Segítséget a saját csomagod összeállításában, egy párnahuzathoz való fonalmennyiséget is lehet rendelni, ami 6 gombolyagot jelent összesen. Ez az eredeti csomagárhoz képest jóval kedvezőbb. :)
 • Akár egyedileg is segítünk színeket összeválogatni a Te elképzelésed szerint.
 • Segítséget a minta megértéséhez, vagy bármely tecnikai lépésnél.
 • Amennyiben szívesen részt veszel megosztjuk a blogban és a facebookon a te munkaközi képeidet és tapasztalataidat is. 

 

Mi a dolgom, ha részt szeretnék venni és szívesen megkötném a párnát?

 

 • Tervezd meg, vagy válaszd ki kedvenc színösszeállításodat 
 • Ha nincs esetleg kellő mennyiségben raktáron valamelyik szín, jelezd felénk email-ben a info@fonaltunder.hu email címre, így be tudjuk szerezni a szükséges mennyiségeket. :)
 • A minta angol nyelven lesz elérhető 2022 február 23 előtt egy héttel.
 • Regisztrálj az alábbi hivatalos Facebook csoporthoz:

 

Hogyan tervezzem meg a saját párnám színeit, mekkora lesz, mennyi fonal kell hozzá?

 

 

Hivatalos színjavaslatok és mennyiségek 2 párnahuzathoz:

 

 

 

 

A párna megkötéséhez szükséges további eszközök:

 

 • 2.5mm 80cm-es körkötőtű
 • 2 x 3mm 80cm-es körkötőtű
 • 2 x párna (50 x 50cm)
 • varrótű, hímzőtű, cérna
 • szemjelölők

 

Kapcsolódó linkek és segítségek:

Hivatalos Scheepjes felhívás:
https://www.scheepjes.com/en/cals-and-mals/scheepjes-kals/scheepjes-kal-2022/information/

A tervező Carmen Jorissen a New Leaf Design:
https://newleafdesigns.nl/blog/

A minta részletei itt lesznek elérhetőek 10 héten keresztül lépésről lépésre:
OFFICIAL Scheepjes - International Group:
https://www.facebook.com/groups/scheepjescal.international

Search